Små guldkorn

Ibland händer det saker i livet som man inte alls kunde förutspå, det bara blev så. Sånt både älskar och hatar jag. Den senaste tiden har jag upplevt några sådana saker och de var den här gången alla positiva och roliga.

 

Förra veckan gick jag i stadsskogen och då bredvid stigen stod denna underbara skapelse:

Noterbart att den inte stod på någon av de större stigarna i stadsskogen utan helt ”Random” på en liten skit stig. Kände mig mycket lyckad som hitta den.

 

Igår var jag på stadsbiblioteket för att arbeta med en historia uppsats. Jag behövde då låna en väldigt udda bok. Denna bok var så udda att den inte fick plats i det vanliga biblioteket utan fanns i magasinet. Var ligger magasinet var frågan, efter lite letande hittade jag en skylt på en dörr bredvid återlämningsdatorerna:

 

Öppet magasin

Öppet 13-17 mån-fre


Tur för mig att klockan var 13:45 då. Jag närmade mig denna för mig helt nya dörr i biblioteket med försiktighet. Vad fanns bakom den? Ett litet rum med en till dörr och en trappa ner i källaren, en pil pekade ner i källaren. För mig var det som en hemligdörr öppnades. ”Den förbjudna avdelningen”

 

Jag gick ner för trappen och ser rader och åter rader av böcker. Där finns också en disk, där sitter en gammal gubbe, exakt som man vill att det ska vara på sådana här skumma ställen. Det roliga var inte slut en, jag skulle hitta boken också. Rummet var fyllt av hyllor, inte vilka hyllor som helst. Det var skjuthyllor! Sådana där som man får veva isär och skapa en ny gång. Så jag letade fram var min bok skulle stå och började veva hyllorna åkte isär och fram kom en ny gång, det var magiskt. Där stod min bok exakt där den skulle. Det var som att hitta en skatt. Underbart roligt inslag på min dag. Tips: Leta reda på skumma böcker som finns i magasinet. Det är sjukt coolt där.

 

Efter denna roliga händelse åkte jag hem och gick ut med Ture, våran hund. Då hittade vi en säkert 3 meter hög snöhög. Den klättrade han upp på och jag knäppte denna bild. Den vart fin och jag vart glad.

 

Idag stod jag uttråkad på busstationen när jag fick detta SMS:

 

”JAG SÅG DIG JUST:-O:-D”  /Linnea Troberg

 

Eftersom det var ganska länge sedan jag träffa Linnea vart jag väldigt glad. Efter några SMS fram och tillbaka fick jag reda på att Linnea hade suttit på en buss som åkte förbi och att hon mådde prima. Då vart man ännu gladare. Detta måste själv säga var ”fan vad oväntat” och mycket trevligt.

 

/Robert som njuter av det lilla


Kommentarer
Postat av: Jenny

Din blogg är mysig, man blir glad av den. :D Bilden på din hund var sjukt åsum, like it a lot. // Jenny

2010-03-19 @ 13:12:05
Postat av: linnea

woohh, vi måste fan ses snart igen allihopa!

2010-03-21 @ 12:57:23
URL: http://trobergs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0