På semester återkommer vecka 34…

Jag har sommarlov, solen skiner och jag mår bra. Har inte hänt så mycket intressant sedan sista inlägget. Det var en midsommar som jag knappt märkte, eller jo jag viste att det var midsommar. Jag fick extra god mat. MUMS! Men sen var det inte så mycket mer eller jo jag jobbade på förmiddagen med höet. Fast det hade inget med midsommar att göra… eller i för sig på midsommardagen var jag till Vattholma och såg på dragkamp. (Förvirrad kille)

 

Annat jag har gjort är att som tidigare sagt lassat HÖÖÖ. Börjar bli lite trött på det nu. Tar det aldrig slut? Speciellt idag när det var över 27˚ i skuggan, VARMT! Men det tar snart slut vi har gjort över hälften nu!

 

När jag haft tid över mellan jobben har jag tagit massa bilder. Jag är på nytt kär i min kamera. Så jag tänkte bjuda på några av de. Även om det känns lite pinsamt när jag vet att var och varann tjej (kalla mig fördomsfull) har en egen systemkamera och tar tusen gånger bättre bilder än mig...

 

(Klicka på bilderna för att visa större)

 Här njuter jag av jordgubbar som jag hittat i landet.


/Sommarlovs Robert

Ei saa peittää

I helgen har jag varit i Finland och röjt. Som många gånger förut eller till och med alla gånger förut var det orienteringen som tog mig utomlands. Det var Jukola världens största kavel (stafett) som var på gång.

 

 

Vi åkte fredag eftermiddag med färjan från Stockholm. På färjan var det lugnt alla laddade inför morgondagen. Vi ”tax free’ade” lite och snacka massa skit in på småtimmarna. Väl framme var det buss till tävlingsplatsen som gällde. Framme tog jag det lugnt och kollade in läget ett tag innan damerna skulle starta. För Thors damer gick det väl inte kanon bra men laget var väl inte det bästa heller i år. En 73:e plats vart det i alla fall till slut med 997 fullföljande lag i kaveln. När damerna kommit i mål drog regnet in och jag flydde in till tältet och vila.

 

 

Natten kom och starten gick. Rätt som det var var det min tur. Det gick väl sådär kan man säga vill ni läsa utförligt hur det gick kan ni göra det HÄR. Igen i laget var väl helt nöjd men det är man nästan aldrig i den här sporten… vi slutade på en 361:e plats av 1231 godkända. Ovanligt bra tror jag för Thors herrar även om det inte kändes så.

 

 

Sen bar det av hemåt nu med mindre lugn stämning överallt… Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om hemresan det hände så mycket men allt var GRYMT kul och mycket värt. Den innehöll bland annat: skitsnack, förfest, playstation spel, dansande och efterfestande. Det var NAJS!

 

 

Bilder från resan:

Självklart passade jag på att göra min nya favorit hobby och geocachade lite under resan. Bilden är från en vid tävlingen, den var inte på förbjudet område… jag var där efter omstarten.

 

 

För övrigt har jag i kväll vart på tantgympa i Bälinge det var tufft… Väldigt spännande när man lider av flera timmars sömnbrist. (undra varför jag sitter här och skriver när jag borde sova? Det är för att jag vill ge det bästa till er bloggläsare så klart!)

 

Jag sitter också och undrar vad som händer för folk på midsommar. Är det någon som har en trevlig fest man kan få gå på så blir jag väldigt glad om den talar om det för mig… Just nu ser midsommar ut att firas med hölassning på förmiddagen och ja… inget på eftermiddagen.

 

 

/Orienteraren/Finländare Robert


Djupa tankar

Idag har jag funderat på de stora frågorna i livet. Varför lever jag? Vad gör jag om 10 år? Vad är kärlek? Så jag tänkte skriva lite om vad jag kom fram till. Jag lyssnade på Christer i P3 de pratade om ”kyssar du minns”.  Det var en efter en som ringde in och berättade om den ena romantiska kyssen efter den andra och de lätt ju väldigt trevligt tyckte jag. Sen kom jag inte på så mer om livet… Däremot kom jag också på är att den som kom på micron måste vart ett j*vla geni! Vad skulle jag annars göra om jag ville ha mat sent på kvällen? Laga mat känns ju totalt ovärt en sen kväll. 3 min i micron och sen är det så gott som nylagat känns däremot mycket värt! Det var alla mina tankar för idag!

 

 

/filosofen Robert


Mitt framtida liv?

I helgen har jag prövat hur det känns att vara pensionär. Det var mysigt och sävligt, för att använda ett ord av deras eget språk. På lördagen testade precisionsorientering. Det är en from av orientering när det endast gäller det riktigt precisa orienteringen därav namnet precisionsorientering de förkortats Pre-O. I Pre-O finns det inte mycket till stress bara i sakta mak ta sig runt på stigen till kontrollerna som i princip ligger bredvid varandra. När man kommer till kontrollen finns det ett problem det finns fler än en kontroll då är frågan vilken ska man ta? När man bestämt vilken man tror är rätt går man vidare. Flest rätt vinner!

 

 


Här står Thomas och funderar intensivt vilken kontroll som är rätt. Jag kan säga att det hjälpte inte…


Så här kan det se ut i skogen.


I igår(söndags) var jag ute och ”Geocacha” vilket är också ganska pensionär eller kanske inte pensionär mer medelålders… i alla fall inte 16 årig kille. I alla fall tycker jag det är kul och det är väl det viktigaste eller? Jag har skrivit om det tidigare men jag kan väl ta en kort repetition. Tanken är enkel, du letar efter ”skatter” alias plastburkar med hjälp av gps och ledtrådar. Hittar man en skriver man en kortrad i logboken som finns där och sedan går man hem och loggar på internet och visar världen hur duktig man har varit. Mycket spännande. Igår var min bästa dag som ”geocachare” hittills jag lyckades ta hela 10 st utan att missa en enda på vägen. Det är väldigt bra för mig nu har jag 24 ”finds” totalt. Åhh vad jag känner mig cool som säger det… Jag hittade också den bästa ”geocach-förkortningen”(förkortningar som används i geocachforum mm.) någonsin. ”GUILT = Grown Up Idiot Looking for Tupperware” summerar hela grejen ganska fint tycker jag.

 

/Robert 16+


Inte ens ett spöke knäcker oss

Idag var det avslutning eller ska jag säga uppspelning av elevmusik, för det var det som den innehöll i princip. Alla klasser skulle spela varsin låt som de repat in så det tog ganska lång tid. Sen var det några elever som ville synas lite extra som körde lite extra nummer bl.a. en väldigt duktig manskör och ett tunggungande jazz band. I mellan trängde de in något rektorstal och lite annat trams. Själklart var jag själv med och spelade med min klass. Vi körde Ghostbuster av Ray parker. Jag tyckte det var NICE! Ni får bedöma själva.

 

 

Som alltid när jag spelar in videor så är det usel kvalitet men jag hoppas ni förstår storheten ändå. Notera killen med keytar han är AWSOME dels för att han har en keytar och dels för att han är den sjukaste keyboardisten jag någonsin har sett. Själv står jag i lägst bort från kameran med gitarr om ni inte hittar mig.

 

Förutom att jag vart imponerad av oss själva vart jag också grymt imponerad av en kille i Nv09C. Tror aldrig att jag har sett kille för, aldrig noterat han i alla fall. Han bara kom på genrepet igår och tog mig med häpnad. Jag tyckte han sjön så grymt snyggt. Han sjöng som en gud eller nej han skrek som en gud. Lyssna och häpnas ni också. Jag tog bara med en liten bit för helt ärligt talat Nv09C ni var inte jätte bra lite tamt bakom instrumenten inget tryck men bakom en av mickarna var det tryck…

 

 

Själklart gör inspelningen han inte rättvisa men ni kanske förstår. Det jag är mest imponerad är egentligen inte över hur han låter det har man hört för men jag vet att det är grymt svårt. Kommer att tänka på när jag själv skulle försöka på mig något liknande med ”bandet” för länge sen. Skulle sjunga Sweet child of mine, lät inte jätte bra. Jag kommer så väl ihåg Linneas kommentar efter:

 

Det där kan jag göra bättre än.”

 

Det var helt rätt av Linnea hon gjorde den bättre fast jag tror denna kille skulle gjort den ännu bättre, jag är imponerad av killen med okänt namn i Nv09C.

 

/Roberts musikaliska sida


Inget går upp mot en trerätters middag 23:00 på kvällen

De är torsdag och första dagen på höskörden. Är det höskörd innebär det att jag ska jobba. Jag kom hem från skolan runt fyra och då var det bara byta om till arbetskläder och köra hårt. Vid sextiden tog jag en middagspaus och åt mig mätt på kycklinggryta och ris för att sedan ut igen. Eftersom vi var lite underbemannade så fick jag slita extra hårt och det var inte direkt något kontorsarbete från början… När jag slutade för dagen kl 23:00 var jag vrål hungrig, jag hade ju ätit en middag förut men varför inte ta två? Så då bestämde jag mig för att rensa kylskåpet och skapa en av de ljuvligaste måltiderna på länge. Det vart en trerätters. På menyn stod:

 

Förrätt

Microgratinerad pasta med påläggsskinka á la Robert

(Recept kan får om önskat)

Huvudrätt

Uppvärmd bönsoppa med gurka och persilja

Efterrätt

Kalla pannkakor med körsbärssylt

 

Allt detta var otroligt gott. Så gott som det bara kan bli vid en kylskåpsrensning runt midnatt.

 

 

/Er hungrige vän Robert


Vad är väl en dag runt slottet?

I tisdags var det orientering vid Uppsala slott. Jag tror inte ni icke orienterare förstår det roliga i det. Att springa korta sträckor i central miljö är underbart kul tycker jag. Bara älskar känslan springa som en galning och sicksacka mellan picknick filtarna. Sen att det inte är min bästa gren skiter jag faktiskt i. Det är väldigt kul ändå! Det är även därför jag är så taggad på nästa tisdag då blir det stadsparken, jag längtar redan.

 

Här har ni hela tävlingsområdet typ.

 

 

/Stadssprints älskaren Robert…


Nv09B åker båt

På onsdagen var det inte så mycket att göra i skolan så då tänkte Johanna i min klass:

 

”varför tar vi inte en tur med min båt hela klassen?”


Så då gjorde vi det. Som ni förstår var båten väldigt stor, väldigt snygg och väldigt, väldigt NICE! Jag hade tänkt ta med kameran och knäppa en blid på båten men det något med mig och glömma kameran så ni får bara föreställa er en STOR fin båt med plats för 40 ungdomar helt enkelt. Med båten åkte vi ut till USS (Uppsala segel sällskap) egna ö. Där badade vi (det var kalt), grillade hamburgare och hade de jätte mysigt. Tråkigt nog tyckte jag dagen slutade alldeles förtidigt jag hade gärna stannat ett långt tag till och bara varit. Men allting har en ände, korven den har två. Brukar man ju säga.

 

/Robert trogen Nv09B patriot


Inläggs orgie!

Den senaste veckan har varit kul det har hänt en hel del. Mycket orientering, mycket sista dagarna i skolan skoj och lite jobb. I allt det roliga har jag inte riktigt haft tid att ge tid till er bloggläsare (känns som jag skrivit det här tidigare, jag skulle väl aldrig använda samma dåliga bortförklarig flera gånger…) men nu har jag gott om tid så därför tänkte jag publicera en hel vecka av uteblivna inlägg. ENJOY. Det blir kanske lite konstig ordning på det här om man läser bloggen uppifrån och ner men så blir det alltid med bloggar. En van bloggläsare läser bloggar nerifrån eller via bloglovin så det så.

 

/PublicerARN Robert


En förtrollande film

Jag såg nyss en väldigt fånig film Enchanted eller Förtrollad som den heter på svenska men som så många andra Disney filmer var den inte bara fånig utan också väldigt bra. Eller bra är kanske inte rätt ord, upplyftande. Väl komponerade låtar som får en glad tillsammans med en fin kärlekshistoria vem blir inte glad av sådant? Det roliga med den låg också lite i att det inte var Disney tecknat inte mestadels i alla fall. Låter väldigt konstigt men det blev väldigt kul. Storyn är att en tecknad prinsessa från det tecknade världen råkar komma in i den riktiga världen och där startar problemen. I filmen växlar det alltså mellan tecknat och ”verkligt”. En kul ”feel good”-film för mörka hemmakvällar när man vill bli uppiggad eller få lite kärleksskimmer hemma. Den fick mig i alla fall att tänka på en annan låt som inte kom från filmen som jag tänkte bjuda på och då framförallt på raderna ”Hollywood infected your brain, you wanted kissing in the rain”

 

 

/En förtrollad Robert

 

PS. Öhh så här i nu när jag skrivit klart undrar jag varför jag skrev något såhär konstigt apropå inget den var inte så bra… Jag är väl lite lätt påverkad av den bra stämningen bara. DS.


Sjukt

Att vara sjuk är sjukt tråkigt. Jag är sjuk idag. Inte så här ”jag ligger i sängen och spyr”-sjuk. Nej, lite mer ”Jag är sjuk, än sen då? Det hindrar inte mig.”-sjuk. Den ända planen jag har för idag var att träna men inte fick jag göra det. Hela den här veckan har jag tänkt träna men jag har hela tiden varit lite sjuk. Irriterade lite sjuk, man missar inte skolan, man tänker bara på det om man inte har något bättre för sig, ingen annan märker att man är sjuk, men man får inte träna. Sjukt tråkigt!


/Robert the whiner


Jag lovade, jag glömde


Jag har faktiskt lovat en bild på mig som nunna och jag är en man vid mitt ord, ibland… Så därför tänkta lägga upp en sådan men det hade varit lättare om jag inte varit så jävla glömsk.Jag skulle ta med kameran för att ta bilder på de andra och även föreviga min egen dräkt men inte F*N kom jag ihåg kameran… så därför har jag snott en bild från Ronja. Tack Ronja!

 

Ytters vacker bild om jag får säga det själv...

 

Fast det var inte slut glömt för den dagen inte. Nej när jag skulle svida om till nuna slängde jag snabbt ner mina ”vanliga” kläder i väskan in i skåpet och lås… med nycklarna i väskan. D´OH! Så efter avslutat minglet vart det till Vaktis som inte hade tid så jag fick vänta och vänta tills efter en halvtimme när ”receptionstanterna” upptäcker att de är de som har bultsaxen. "HOPPSAN!" Så jag hade väntat helt i onödan. Kul att man i alla fall inte är klantig och låser in sina nycklar…

 

/syster Robert


RSS 2.0