Fullt upp igen!

Hallo!

Händer som vanligt mycket i mitt liv, kan dra det snabbt nu så kommer nog en lite mer saftigt inlägg framot helgen.

Föra helgen var det UNTcup/Storvretaloppet/AVISstaffeten det vart 12 timmar idielt arbete. NAJS!

Söndagen var det SkidO (skidorientering) Första gången, det var skit kul. Till och med så kul att det blir det nu i helgen igen.

Nu i veckan har det vart plugg och förberedande för NCsport cup, mest av det senare. Det vart lyckat även fast det vräckte ner snö under hela dagen och bara hälften vågade ta sig till start, ännu mindre tog sig till mål...

/Robert "Farmé" Pettersson

Jag är tacksam

Varje gång jag åker till skolan är det ett äventyr, så även idag. När jag cyklar upp till bussen varje morgon cyklar jag på en ganska väll trafikerad… eller ja, inte helt otrafikerad väg. På sommaren har det inte varit något problem men nu på vintern har det varit lite mer problematiskt. En sträcka av vägen på ca 50 meter lutar några grader i sidled. Detta med för att om man svänger det minsta på denna bit när det är halt ute så för man präktig bredsladd. Tidligare under vintern har jag lyckas gör två sådana, då var det mest liknande speedway svängar utan sväng. Idag var det däremot värre. Istället för att stanna rotationen efter 90° fortsatte svängen till 180°. Inte nog med det, när rotationen var slut fortsatte farten framåt vilket lede till att jag gled baklänges i ca 1 meter, ganska obehagligt. Hela denna manöver gjorde jag utan att ramla, jag satt dock ner ett ben i marken. Grymt tacksam för att det inte var mer som rörde i marken, typ huvudet…

 

 

Fast det fanns ingen mening med att stå där och se chockad ut, jag var som vanligt sen till bussen och slängde snabbt runt cykeln och cyklade vidare. Jag han i tid till bussen^^

 

 

Var bara tvungen att animera förloppet lite :-P/en grymt tacksam Robert

Jag glömde...

Jag glömde att skriva en sak i förra inlägget, jag hörde fåglarna kvitrar igen. Det tyckte jag var väldigt trevligt nog för att det betyder vår och vår betyder mindre snö. :-(De låter ju så himmla trevligt ändå. :-)

/en glömsk Robert

Åhh vilken härlig dag

Jag är på sånt himla bra humör, starta dagen med en trevlig busstur utan förseningar med en trevlig busschaufför som jag ofta åker med. Sen hade jag musik och det blir man alltid glad av. Efter det hade jag alla språklektioner på rad med avbrott med lunch och håltimme. Inte så kul fast, inget rubba mitt humör… Hem igen och nu med den trevligaste busschaufför i hela Uppsala..

 

Hem och vända sedan till otroligt trevliga barn på barnskidskolan. Jag hade kul allt gick bra. Jag tror och hoppas att de också hade kul, det verkade så. Hem igen och gjorde klart musik/svenska uppgiften. Allt gick kanon MUSIK+FRAMGÅNGAR=EN ÜBER GLAD ROBERT som jag känner mycket nöjd med texten. Kan inte lova men den kommer nog komma upp här efter vi spelat upp den i skolan… vecka 13…

 

Från min barnskidskole tid:

/En über glad Robert


Skolan väckte mig, nu kan jag inte sova...

Lite fortsättning på det tidigare inlägget… Har haft alldeles för mycket att göra de senaste dagarna för att hinna med att blogga något. I helgen var det DM-helg så två dagars tävlande med det gamla vanliga resultatet. Alltid på pallen bakifrån.^^ Sen var det Engelska prov i måndags, så det tog hela söndags kvällen för att plugga till det. Sen när man väll är i skolan får man reda på att provet är inställt *morr*. Det är väll vad man får räkna med om man har Elisabeth som inte hade ”Hunnit med” att sammanställa 30 frågor som vi hade skrivit åt henne för hon är så LAAATT! Om ni inte förstod det verkligen ”ÄLSKAR” jag Elisabeth… och jag brukar alltid tycka det bäst om alla lärare. Jag tyckte om Ewa Larsson tex… Livet gick vidare och siktet ställdes om till historia prov som jag pluggade till på varenda håltimme. På kvällarna satt jag uppe och ritade bankartor till Storvretaloppet vilket tog en massa tid. Tror jag ligger 5 timmar back i sömn på två dagar. Nu är allt de klart i all fall.

 

Lite skraj för imorgon småbarn-skidskola och har fortfarande inte bestämt vad vi ska göra, hmm… ”Det ordnar sig, det gör det alltid.”

 


/en Robert med sömnbristGod morgon!

Idag var man tillbaka till skolan. Skönt att få ordning i vardagen igen men vilken vardag sen. Nästan på en gång påmindes man om bokrapporter, matte tal och andra saker man borde gjort under lovet. För att inte tala om proven vi ska ha NÄSTA vecka som man glömt. Lite tidigt, trodde vi i alla fall skulle ha två veckor. Antar att det är skolans sätt att säga god morgon, nästan lika mysigt som kastrullock i tidig morgonstund… Fast jag ska inte klaga jag började inte först idag och jag vill meddela att jag njöt MYCKET under min extra lediga dag. Plus så har jag bara en lektion i morgon och det i musik. Så det lär bli plugga då efter skolan.

 

/God natt Robert

 

PS. Tänkte tipsa alla som jag läser några bloggar om http://www.bloglovin.com

"Det enklaste sättet att följa dina favoritbloggar"

<= Följ min blogg genom att trycka på bannern till vänster


 


Äntligen

Nu har youtube tagit sitt förnufft till fånga och accepterat mitt fina mästerverk^^Pumpa puder

Som jag skrivit tidigare var jag ute och orientera idag. Det var grymt kallt, grymt långt och grymt tröttsamt, helt enkelt en GRYM tävling. Stundtals så var det snö upp till knäna. Lös snön bara yrde när man sprang. Uttrycket ”pumpa puder” har idag fått en helt ny betydelse. Själklart så var det här exakt en sådan tävling som mitt hjärta får spatt över, fick 250 i puls till ettan gick sedan lite upp och ner för att sluta på en medelpuls på 220. Så jag har i alla fall något att skylla på om någon skulle vilja kommentera min vinst bakifrån.

 

Dagens köttare: Den outtrötlige Niklas Aldén.

 

/en Robert som har ont i hela kroppen


Taggad!

Imorgon hade jag tänkt orientera, bara ett problem. Det ska vara -10° och runt 3 dm snö. Så det finns bara en taktik BOMMA INTE. För det går faktiskt rätt bra att springa i svinkallt väder men stanna… nja, hoppar gärna det.

 

Här är lite saker som roar mig under lovet.

Lite ”sär skrivning”

Jag tänkte bjuda er på ett mycket fint pianostycke som jag själv gjort men youtube vägrade ladda upp det så det får bli en anna gång. :(

 


2009 var året

Sitter här och läste lite andra bloggar och nästan alla hade en sak gemensamt. En summering av 2009. Jag hade inte tänkt vara sämre…

 

Januari

Det nya året startade hos familjen Johansson. Sen bar det av till Almunge på Dansläger. På danslägret var det som alltid röj och man kom hem med en saftig träningsvärk.

(otroligt hur alla dans bilder kan bli så fula)


Februari

Jag gjorde min första ansträngnings EKG utan resultat. Vi åkte till Idre på sportlovet. Jag lärde mig åka snowboard och hade ont i svans kotan i en månad framöver.

Jag och Thomas på snowboard.

Mars

Jag blev på en reservplats uttagen till Folksam cup i längdskidor. Resultatet där var väll inget att skryta om men jag var där. Åkte sedan hem till snöfattiga Uppland och sedan vidare ner till Nyköping för att inleda orienteringssäsongen med ett upptaktsläger och måsenstafeten.

April

Det bar söder ut till Skåne, det var dags för 10mila. Väll nere i Skåne blir jag sjuk och kan inte springa och åker tillbaka hela vägen hem till Uppland. Sista april vart de självklart att kolla på Forsränningen och sedan till ”Bullerbyn” för att tälta med järngänget.

Maj

I maj var det orientering för hela slanten. Läger i Norrtälje, Örebro och Sundsvall.

Juni

Månaden då allt hände? Det började med klassresa, en resa som jag sent kommer glömma. Hem och fira att Thomas tog studenten.  Gå på avslutnings bal. Skolavslutning och fest vid Lafsen hans också med. Direkt efter att jag kom hem från Lafsen bar det av till Finland och Jukola. Sedan hem igen med den lugna finlandsfärjan full av ofestsugna orienterare… Slutade månaden med att göra en hjärt-operation/undersökning som inte lede till någonting. Läkarens slutsats var du eller din klocka ljuger. "Så f*n eller" ville jag svara men höll mig.

 

Bond gossen hade också premiär.

Juli

Först låg jag till sängs efter operationen/undersökningen. När jag kvicknade till började jag sommarjobba. Sen var det O-ringen och tälta med Thomas. Tältningen gick överförväntan men jag blev diskad första dagen i orienteringen, mindre lyckat.

Augusti

Avslutade sommar lovet med ytligare än Ol-helg i samband med distriktsmatchen. Började på Rosendalsgymnasiet i klass Nv09B och lärde känna massa sköna personligheter.

September

Pluggade för fulla muggar i tron om att på Rosendal måste man plugga grymt mycket. Lärde mig senare att det funkar bra ändå. Trots pluggandet han jag med en resa ner till Söderhamn och USM i Orientering. Där gick det inget bra, som vanligt kan man säga.

 

Oktober

Det fortsatte med stora orienteringstävlingar. Skol-SM och 25-manna.

November

Gjorde ett andra EKG-test den här gången med resultat! Resultatet var: Du ljuger inte (vilket kändes upplyftande) fast vi kan inte göra något åt det (inte riktigt lika upplyftande). Det var Olle-gala och min film vann och jag vart ”kändis” på skolan.


December

Jag fyllde år, det firades med underligt nog en hajk. Vet fortfarande inte riktigt hur jag lyckades bli övertalad till det, får nog fråga Sandra. Jag firade en traditionsenlig jul helt utan överraskningar. Firade sedan nyår på Ärentuna IP.

Innan jag började skriva ner allt tänkte jag ”jag har nog inte gjort så mycket i år” nu ser jag att jag hade fel. Vad mycket man hinner med på ett år.

/Robert


Ett lov som alla andra lov

Vad gör man på lov? Ingeting.

Som alltid hade jag inför det här lovet tänkt göra så mycket. Jag skulle träffa så himla många kompisar och göra så himla mycket läxor så jag slapp det när skolan börja men inget har jag gjort. Istället har jag suttit hemma och gjort ingenting som på alla andra lov. Fast det är inget fel på att göra ingenting. Faktiskt rätt skönt att gå upp äta frukost, knappt hinna sätta sig vid datorn innan det är lunch igen. Sen sitta vid datorn och TVn ett tag till sen äta. På kvällen blir det mer TV och dator sen går man och lägger sig. För att nästa dag vakna och göra samma sak, ingenting. Ganska skönt att slippa tänka på massa måsten och bara vara. Fast alvarligt talat vill jag inte ha det såhär för alltid, ganska skönt att veta att om en vecka blir det ordning igen. Tills dess ska jag nog bara fortsätta ta det lugnt. Eller ska jag slå på stort och göra något? "Den som lever får se"

/En lat Robert

Nyår är överskattat

Ja, nyår är överskattat. Nu kanske ni tror att jag säger detta bara för att jag hade ett värdelöst nyårs firande igår. Visst kanske finns en viss sanning i det. Fast jag tänker inte klaga, jag var inte själv framför datorn som det skulle kunnat bli, jag hade kul, i alla fall tillräkligt kul för att det skulle kännas värt och så fick jag återuppleva lite gamla minnen. Så som gamla gubbar och tanter säger "det gjorde vi alltid när vi var små". Nyårsafton firades på Ärentuna IP tillsammans med ett gäng gubbar och tanter i 50 års åldern (Ja, jag vet vad ni tänker men jag har inte sagt att det var världens party heller.) och med några lite yngre, framför allt Erik Högberg och syskonen Forsberg. Kvällen spenderades lite avsides från "festens mittpunkt" i ett intill liggande rum med ett Nintendo Wii och ett rockband spel. Detta är för mig ganska nostalgiskt, för det var just Erik som presenterades till tv-spel en gång i tiden. Hemma hos Erik har jag spenderat många timmar i mitt liv tillsammans med honom och hans Gamecube. Även gjorde vi lite mer "lekar" som jag inte gjort på länge, så som smälla små smällare och "springa allt vad man har och glida på isen" leken som alltid slutar i att någon ramlar och gör illa sig, idag var det jag. Så nej, jag är inte bitter för att jag hade en dålig nyårsafton.

Nyår vad är det för skit? Jo vi firar att månen lyckas tagit sig runt 12 jordsnurrar sedan sist vi firade nyår, som vi firade för det var 12 jordsurr sen senast vi firade nyår och det firade vi för det var 12 jordsnurr sen vi firade nyår... osv. och det firade vi för att en kille tyckte att nu var det lagom att starta om dags räkningen på denna dag. Kunde han inte valt en annan dag? Är det bara i min familj som det alltid har krockat med jul? Varje år har vi så mycket att tänka på inför jul att man inte hinner planera något nyårsfirade. Helt plötsligt står man i mellandagarna och vet inte var man ska vara. Tror det ända nyår som jag tyck vart riktigt kul var vi millennium och då hade vi faktiskt det i tankarna innan jul. Så skjut upp nyår ett tag. Mitten av februari kanske? För mörk och kalt ska det vara på nyår. Tanken med nyår är inte så dålig i sig. Ny start, nya friska tag och lämna det gamla bakom dig. Sen är det också så att gånger då DU MÅSTE festa blir aldrig lika bra som spontanfesterna. Det går liksom inte att säga "Jag har inte ont i halsen idag, vi firar nyår nästa helg istället, va?" Traditioner har en tendens att bli floppar när det alltid ska vara på samma sätt.

/En Robert som inte är bitter han tycker bara nyår kommer olägligt... alla år.

Dagen ”sitta fast i huvudet” låt:

Till dig som inte riktigt minns allting som du sa
men är ganska säker på att det inte var något bra.
Till dig vars mamma dricker när det är något speciellt.
Idag så dricker mamma för dom visar aktuelltRSS 2.0