Hänt i veckan

Var ett tag sen jag uppdaterad, så jag tänkte skriva lite vad som har hänt sen sist.

 

Lördags: Danstävling i Ludvika det blev en fin andra plats. Det var väldigt skönt för äntligen fick vi de efter längtade sex U-poängen. U-poäng= Uppflytnings poäng, 6 U-poäng = ny ranking grupp = Robert glad.

 

Söndag: Potatisplockning om möjligt ännu roligare än förra veckan…


Måndag: En vanlig måndag.


Tisdag: Känns som jag har sagt det förut men idag tog verkligen nördigheten nya höjder. Fem timmars mattetest helt frivilligt. Det var en mattetävling som faktiskt gick ganska bra gjorde tyvärr en jätte enkel slarv miss som vart ganska ödestigen. Får se hur långt det räcker resultaten kommer om en månad ungefär, skulle vara grymt kul att komma vidare och få åka till Lund och räkna mer matte… fast vad är sannolikheten för att det gick så bra?


Onsdag: Vi taggade för skol-sm i orientering på skolan idag och sprang ultrasprint på skolan. Riktigt awsome, tok kubbande mellan förvånade elever och aggressiva lärare. De tyckte tydligen inte det var okej att ha en kontroll i lärarrummet. Alla orienterare måste nästan kolla på kartan.


Torsdag: Studieteknikdag på skolan, var på en nice föreläsning av några som varit på antarktisk på en 80 dagars skidtur, det var kul. Efter det flummade vi om utmaningar. ”Vad ska du göra för att uppnå dina mål?”

 

/den ständigt upptagne mannen Robert

 

 


Sorligt men sant

Idag slutade jag tidigt från skolan vi hade IG-dag, som egentligen bara var en eftermiddag. När man slutar tidigt kan man tänka att man kommer hem tidigt också men nej, så var inte fallet. Kom faktiskt hem ovanligt sent och inte stannade jag på stan heller. Nej jag är faktiskt så sorlig att jag satt kvar på skolan från 13-16 och gjorde läxor på en fredags eftermiddag! Verkligen, verkligen tragiskt men så är det. Fick faktiskt en hel del gjort. Jag var faktiskt inte ensam heller, ganska trevligt att sitta och plugga och små snacka ett tag. På det här så pluggade jag faktiskt inga ångestämnen(läs sam-ämnen och språk) heller.  Helt enkelt helt okej men lite för mycket pluggis för min smak egentligen.

 

En annan sak också det är så himla mycket snack om SD och politik i allmänhet så därför tänkte jag säga ett klokt citat från en klok vän till mig:

”Demokrati funkar inte, kolla bara på melodifestivalen.” Babak Khavari

 

/pluggis Robert


I pappas skola

Lite uppföljning till inlägget Uppfostran tidigare. Idag så sa pappa helt själv:

”Jag ska till Rasbo och lämna äpplen på älgpasset vill du köra?”

Jag

”va?! Öhh Okej”

Mamma

”Ska du verkligen det? Jag hade inte låtit dig gjort det.”

 

Jag tänkte varför inte vi testar pappas metoder och det gick faktiskt utan problem. Det var bara tre harar och pappa som hade nära döden upplevelse ( tror jag). Hararna sprang över vägen och pappa vart väldigt rädd när jag körde ner i en grop i vägen. Han trodde jag körde i diket medan han kollade på hur grannbönderna sköter sina åkrar…

 

Så om ni blir lite försiktiga nästa gång ni ser en övningskörnings skylt så förstår jag er, det kan vara en idiot som endast kört bil en enda gång tidigare… Som ni hör är jag ganska nöjd med att bemästrat landsväg, 90-väg, och samhälle (Storvreta). Förlåt om jag låter skrytig det bara liksom kommer naturligt…

 

Fast det nästan mest förvånats värt med dagens tur är faktiskt pappas kommentar på väg hem:

”Vi kör direkt hem va? Ja, du vill väl inte träna i stan?”

Ja det känns bra att pappa tror på mig i alla fall men jag tror jag sparar Uppsala ett tag till. Nästa vecka kanske…

 

/Robert ”trafikfaran” Pettersson


Knölig dag

Börja med att lyssna på denna sköna låt innan du läser vidare.

Idag har jag gjort något så ovanligt som att plocka potatis HELA dagen. Det var nästan så man vart helt till sig av entusiasm… Nu vet jag att jag har ganska många ”stadsbor” och andra outbildade människor som läser bloggen och troligtviss inte alls förstod vad den första meningen innebar, så därför tänkte jag nu förklara vad jag egentligen gjorde.

 

Till att börja med så stod jag inte på ICA Maxi hylla 53 och plocka hela dagen. Även om många tror det så växer faktiskt inte potatis på ICA Maxi. Nej, potatis växer på åkrar på LANDET. Ni vet stället där de inte har trafikljus, övergångsställ och trottoarer.

 

Potatis är en rotfrukt vilket innebär att det man kan äta är rötterna som är under marken. När man ska ta upp potatis i större mängder är det då bra att ha en potatisupptagare. Potatisupptagaren sätter man efter en traktor. Potatisupptagaren gräver upp jorden där potatisen finns och med hjälp av ett galler så skils potatisen och jorden från varandra. Efter sig lämnar alltså potatisupptagaren potatis som ligger ovan på jorden och nu är det bara att plocka upp de exakt som man gör på ICA. Sedan är det bara att ta hem och koka, steka, fritera mm.

 

/Robert ”lill-Rostan” Pettersson

 


Äntligen!

Orientering stod på dagens schema och för en gångs skull gick det bra och jag är så nöjd! Det var inte ett perfekt lopp men att sukta efter det perfekta loppet har jag slutat med. Var inte allt för hjälplöst efter en DM-medalj heller även om den var långt bort. Hur som helst SUPER nöjd och är förväntans full till rankingen på tävlingen kommer. Som vanligt ligger kartan HÄR.

Idag vart jag också påmind om de gamla goda tiderna på läger i Falun och Falun fängelse så jag letade fram lite gamla goa bilder jag valde ut "de bästa" alltså de på mig... vill ni se alla så finns de HÄR eller om ni vill se hela storvreta IKs arkiv som ligger lite gömt för tillfället så finns det HÄR

 

Vist kunde man vara söt på den tiden.

 

Tror Thomas missa inbromsningen på denna.

Den beryktade fyllecellen^^

och så klart en gruppbild.

 

/En nöjd Robert


Uppfostran

Jag var ute och övningskörde igår för första gången. Kändes som det äntligen var på tiden. Tidigare har jag ju inte fått för att de inte ville övningsköra med två samtidigt, extremt dålig ursäkt men nu tog Frida körkortet i måndags så nu är det bara tuta och köra. GRATTIS Frida förresten!  Det gick bra tyckte både jag och mamma så det kändes kanon. Det ända problemet var att bromsarna var lite för känsliga mamma satt i framrutan i början, hoppsan! De är inte alls så känsliga på traktorn…

 

Innan jag skulle övningsköra satt vi och åt jag pappa och mamma och något såhär lät det:

Mamma - Vill du ut och övningsköra ikväll?

Robert – Ja, varför inte.

Pappa- Vad bra då kan ni åka iväg och sätta upp skylten på solvallen.

 

Mamma kollar på pappa för att se om han skämtar. Pappa läser lugnt vidare i tidningen, han skämtar inte.

 

Mamma (lätt argt) - Han har aldrig kört förut klart han inte kan.

Pappa (förvånat) – Vadå? Han har ju kört traktor.

 

För pappa var det helt normalt att jag skulle ut och köra väg första gången, han brukar ha den filosofin att man lär sig efterhand om man bara testar. Jag undrar lite om hur jag hade varit om jag bara uppfostrat enligt den filosofin?

 

/Kör glade Robert


Skolan är kul för en besserwisser

Skolan flyter som vanligt och är faktiskt riktigt nice. Riktigt nöjd med mina individuella val, framför allt att jag valde bort allt språk. Vilket har gett mig ett riktigt soft schema. Börjar som tidigast 9:30 och slutar senast 16:10 underbart skulle jag säga. Inga glosor att träna har jag heller. Ska jag vara helt ärlig är det ända jag har gjort hemma sedan skolan börja ett matte tal. Mitt liv är skönt! ”Rubb it in” alla ni som sitter hemma och pluggar…

 

Sen vill jag också säga en till sak som jag tänkte på idag. Hur skönt och roligt är det inte att rätta en lärare? Jag gjorde det idag min fysiklärare hade så fel och jag är så nöjd med mig själv… Och ni känner jag hur min coolhet bara sjunker och övergår till NÖRD men sån är jag och han hade ju faktiskt fel. Så kan man inte ha det. Fast jag vet det är inte trevligt.

 

/Er besserwisser Robert


Åk med mig och vinn!

Konceptet fortsätter idag åkte jag och syrran på danstävling och vem vann, jo syrran! Tur för mig denna gång var ju också att bugg är en parsport så i och med det vann jag också! Det känns riktigt bra! Trots att det var den mista tävlingen i karriären… men vem bryr sig idag kunde vi inte gjort det bättre! Jag har inte riktigt tid som vanligt att skriva något längre, för ikväll blir det mer dans på forumtorget och kulturnatten.

 

/Robert ”Travolta”


Kvar i skolan

 

Sitter nu kvar i skolan som en annan pluggis men faktiskt så är det inte för att jag ska plugga utan jag väntar på att tiden ska gå. Alldeles snart så är det klubbmästerskap i sprint, det blir stadsskogen. Jag var i stadsskogen alldeles nyss och sprang med gympan så jag lyckades se några kontroller, OPPS! Hoppas att jag inte får någon fördel av det.

 

Kvar på skolan är det jag och några dator kåta ettor som har separationsångest från sina datorer. Så de sitter i matsalen och spelar flash-spel. Riktigt coola snubbar, så har vi aldrig gjort…

 

Igår gick det bra med festen på C2safety, ganska nice var det faktisk, härlig stämning, bra musik, helt okej jobb helt enkelt. Får se hur betalningen blir sen… Var lite trött i morse dock som jag räknade med men det var ingen större fara.

 

Nu måste jag sluta skriva måste gå och dra på mig tränings outfiten för nu ska det kubbas!

 

/Robert ol-pluggarn


PS. vad tycks om nya sloganen?

 

”Bloggen men en nollvision mot rättstavade inlägg”


På gång

I helgen var jag i Umeå som jag berättade senast. Det gick lite så där, medicinen tog inte första dagen, jag orientera för dåligt andra och sista dagen sprang jag helt enkelt för sakta som vanligt alltså. Det blev inte det perfekta loppet den här helgen heller… men helgen var väldigt trevlig ändå. Jag åkte med OK Linné upp till Umeå de sprang väldigt bra och åkte hem 3 sm-guld rikare. Lika var det förra helgen de som åkte i min bil gick väldigt bra då också. Så det är nu jag får hybris. ”De är jag som ger det tur!”  Så frågan är vem åker med mig till nästa tävlingshelg…

 

Förutom att jag funderar på konstiga sannolikheter och sammanträffanden så är det en vecka med lite sömn och mycket kul. Ikväll blir det att jobba på C2safety jubileum. Det ska nog bli skoj och förhoppningsvis blir jag en pannlampa rikare efter kvällen. Lite synd bara att jag redan ligger lite back med sömnen denna vecka. Helgen ser också ut att bli intensiv, DM-natt (orientering) på fredag kväll/natt, Brunnasnurren (bugg) på lördag förmiddag, uppträdande på kulturnatten på lördags natten då och sist DM-lång (orientering) på söndagen. Ser ut att bli NICE! Och nu lite reklam:

 

Kulturnatten 2010

UBSS kommer även iår att medverka
på kulturnatten den 11 september.

Titta gärna förbi och ta en sväng-om.
Kl 16-19 på forumtorget.

 

Alltså alla får dansa så kom förbi och gör det! Jag kommer vara där var det du också.

 

/all sysslare Robert


Har inte tid!

Jag förstår inte hur folk hinner blogga flera gånger om dagen. Jag tänker på att jag ska blogga minst en gång om dagen men inte blir det något för det. Man går ju skolan på dagarna tränar på kvällarna och tävlar på helgerna. Det blir liksom ingen plats över. Just nu har jag lucka på vad ska vi säga… 15 min som jag borde använda till plugg. Fast jag är inte så sugen så det skiter vi i.

 

Det jag hållit mig sysselsatt med de senaste dagarna är OL-skytte SM som jag skrev om i senaste inlägget. Det gick sisådär skött underbart på lördagen i liggande men sprang uruselt. På söndagen var det tvärt om nattsvart skytte och bra löpning. Stående skytte lämnar vi till historien tycker jag…

 

Nu är det ny vecka och nya tävlingar så imorgon sticker jag till Umeå och ska springa SM i vanlig orientering får se hur det går. Det kommer nog något kort om det om en vecka sådär. Den som väntar på något gott… eller nått.

 

Nu tror jag mina 15 min är slut. Jag måste laga mat för snart ska jag på skytte träning (lagom smart att köra den efter jag har varit på SM och inte kommer tävla på ett tag men, men).

 

Lite bilder från helgen som var

 

På återseende trogna bloggläsare.

 

/Busy Robert


RSS 2.0