Grattis Storvreta!

Många gånger har folk sagt till mig:

 

”Du är från Storvreta va?”

 

Var på jag har svarat:


”Nej, nej jag har gått i skolan där men inte är jag uppväxt i den hålan inte.”

 

Idag kanske jag skulle svarat annorlunda, idag är jag en stolt ”Storvretabo”. För vem skulle inte vilja vara del av ett SM-guld? För er som inte är så uppdaterade så vann idag Storvreta IBK Superligan i innebandy.

 

 

Idag är också en sådan här dag då alla blir väldigt bra vänner med alla:


”Du vet Henrik Stenberg han som gjorde 1-0 och 5-2 målet, jag känner han. Min store bror spelade i samma fotbollslag som han. Vi har gått på samma skola och jag har haft hans gamla biologibok. Coolt va?”

 

Man känner sig faktiskt väldigt ”cool” när man inser att man faktiskt gör så här. Återigen vem vill inte ta del av ett SM-guld? Det finns faktiskt en väldigt rolig grej i det här. Den här biologiboken som Henrik Stenberg har haft mellan 7-9:an som jag sen hade från 7-9:an visar på genuint Storvreta IBK hjärta. Henrik är inte känd för att ha varit den som pluggade hårdas i skolan, så det kan tänkas att han inte hade allt för kul på biologi lektionerna. Vad gör man då? Jo man ritar en STOR Storvreta örn hela pärmens insida. Så om ni någon gång träffar Henrik och han visar bristande kunskaper i biologi vet ni varför. Han ritade Storvretas Klubbmärke på boken istället för att lyssna på lektionerna.

 

 

/En uppmärksamhets törstande Robert


Disney är underbart!

Hahaha hittade en till mycket till fin disney låt. Mina naturar gener gilllar specielt uträkning./en pluggande Robert

Varje dag i livet är en fest!

Jag hittade denna låt idag från Alice i underlandet jag vart väldigt glad, hoppas ni också blir det. Kanske ska man ordna ett lite vardagsdags kalas så här mellan pluggandet?/en extremt koncentrerad Robert

Geocaching!

Löpträning stod på schemat idag, men hur? Efter lite eftertanke kom jag på det, jag skulle geocacha!  För er som undrar vad fan menar han med ”geocacha” så kan jag tala om att det är mitt egna påhittade verb som kommer från engelskans ”geocaching”. Geocaching kommer från hemsidan www.geocaching.com och är en GPS-lek för prylbögar som mig som äger en GPS. Lite enkelt går det ut på att man letar efter gömda ”skatter” i världen. Oftast är dessa skatter väldigt oglamorösa, det brukar oftast vara matlådor, filmburkar eller andra plastbehållare ofta listigt gömda. För att hitta en sådan här burk underlättar det om man har GPS koordinaterna tills dens gömställe, dessa hittar man på hemsidan www.geocaching.com. När man hittat ”skatten” loggar man sitt besök i anteckningsblocket eller liknande som finns i lådan sedan går man hem skriver in på hemsidan att man varit där. Otroligt spännande! (visst var det en fin wikipedia uppsats jag fick till.)

 

Dagen cachar fanns vid Fullerö handel, Fårhagen i Storvreta och en vid Ekebykvarn det vart ett alldeles lagom disstans pass. Synd var att jag inte hittade den vid kvarnen, bara för att man har koordinaterna behöver man inte hitta den. *Sadface* Det jag däremot hitta vid kvarnen var minkar det är det inte varje dag man ser, typ så här en gång på 16 år.

 

/prylbögen Robert och hans GPS


Ge upp för fan!

 

Föra inlägget blev ju katastrof, snacka om att ta ut segern i förskott...

Imorse när jag vakna snöade det ”vad fan” tänkte jag då. Det är April och det snöar fortfarande ute. Någonstans här fick jag en uppenbarelse som en blixt från klar himmel eller ska jag säga som snö i April… Jag skulle rita en bild, en bild om hur vintern höll ett järn grepp om våren, det skulle bli så bra… efter ett tag kom verkligheten tillbaka och jag insåg att jag kan inte rita men ”vem bryr sig? Kan bli kul ändå!” Jag satte gång och rita det tog lite tid men så här blev det.

 

(klicka på bilden för att förstora)

 

/konstnären Robert


Våren är kommen!


Idag har jag för första gången på året solat! Det var riktigt skönt och nu känns det som våren verkligen har kommit på riktigt. Det är så synd att jag fortfarande är lite sjuk från Fyrishov och inte kan ut och träna i det ljuvliga vädret. Fast det är inge synd om mig jag sitter här och glufsar godis i ett av mina fyra påskägg, ganska skaplig fångst tycker jag själv. Nu kanske ni undra hur jag lyckades få så många påskägg, det ska jag berätta. Det började en tidig torsdags morgon…

 

 

Pluggis som jag är gick jag lite tidigare till skolan för att skriva på våran historia uppsats. Jag satt mig i ett av bibliotekens grupprum för att ha nära till referenserna. Just idag så skulle elevkåren ha en påskäggsjakt på skolan. Eftersom klockan var strax efter 9 var jag ensam i biblioteket förutom bibliotekarierna. Efter en stund kom en medlen i elevkårsstyrelsen in smygande med en kasse med något som såg mycket misstänkt ut som påskägg inslagna i papper. Hon kollade sig runt att ingen var där, kusten såg ut att vara klar men hon missade mig där jag satt och gömde mig bakom min hög av böcker. Hon smet in bakom hyllan som låg vägg i väg med grupprummet där jag satt i och började prassla med pappret. Shirin som hon hette smet sedan snabbt ut ur biblioteket. Jag tog en kort paus i pluggandet och mitt första påskägg var bärgat.

 

Några timmar efter den första händelsen så begav jag mig av till slottsbacken för att vara funktionär på den årliga påskäggsorienteringen, det var ganska molnigt och det hade regnat på förmiddagen detta lede till att det var många som inte dök upp som hade köpt karta. Vilken i sin tur lede till att det vart många påskägg kvar, då passa jag på att ta två själv och så fick jag påskägg två och tre.

 

Imorse när jag morgontrött gick ner till frukostbordet hittade jag något ovanligt på min talrik, påskharen hade varit framme på morgonen och gett mig ett stort fint påskägg till frukost och så fick jag mitt fjärde ägg.

 

/En mycket solbrun och godisfylld Robert

 

 


RSS 2.0