Hög på söta portugiser

Jag är tillbaka hemma och i skolan igen men mentalt är jag fortfarande kvar i Portugal, allt var så härligt, att springa barmark igen, solen sken, människorna skrattade, ALLT var underbart.

 

Portugiserna gjorde så mycket roliga saker så jag tänkte därför skriva lite om hur de beter sig i Portugal.

 

Det första intryck jag fick av Portugal när vi lämnat flygplatsen var att Portugiser inte greppat det här med bilkörning. Eller egentligen skyller jag inte på Portugiserna själva mer de som planerar trafiken i Portugal, ”Vägverket Portugal”. Som jag förstått de är fördelen med rondeller att man slipper rödljus och får ett bra ”flow” i trafiken. Så var det tydligen inte… när vi lämnat flyggplatsen och åkt i 3 min så kommer vi till en rondell som inte är rund, det är en ellips?! efter att ha tagit sig genom halva får man lämna företräde MITT I rondellen?!

 

Efter att ha överlevt den första rondellen kommer vi direkt till nästa. Fyra filer, fem avfarter och FYRA RÖDLJUS INUT I RONDELLEN. Det var fulständigt kaos vi var nära på att krocka med varandra (vi var två bilar i vårat sällskap) och med de andra i rondellen. Taxi bilarna körde ännu värre än de andra och korsade fyra filer i ett nafs framför de andra bilar ”inga konstigheter” så jävla säkert.

Det hade också snygga förbuds skyltar:

Den här satt vid alla påfarter till motorvägar.

 

När man äter ute i Portugal, i alla fall när vi gjorde det, så bestämmer man ett pris med kyparna innan man börjar äta och sen så beställer man. När man beställt så får man snart in sin mat vill man ha mer är det bara att säga till, fritt med påfyllning av ALLT. Så man kan säga att i alla fall jag åt mig riktigt mätt de gånger vi var ute. MUMS

 

Portugiser suger på engelska om de inte bor i en turist stad. Vattnet i Portugal smakar klor, men det finns mycket billigt i alla mat varubutiker bästa pris jag såg var 6 öre litern. Den mesta andra maten var också billigare än i Sverige också. Fika är också billigt kaffe och bulle 15 kr på konditori. Det vanligaste kaffet är espresso.

 

Saker ska smaka söt i Portugal gärna stöttade flingor och marmelad till frukost.

 

Till eftertätt äter de gärna brylépudding.

På gatorna och på landet går lösa hundar det fick jag uppleva på nattsprinten… inte helt behaglig upplevelse att möta en vildhund i en mörkgränd…

 

I Portugal får man inte slänga toalettpapper i toaletten, det finns än separat papperskorg för det, fast det struntade vi i. De är rädda om sitt toapapper:

 

/En Robert som fysiskt är hemma men mental borta


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0